Er zijn vele manieren waarop we teambuilding kunnen verbeteren en het is vaak zo dat individuen zullen proberen om teambuilding ideeën te vinden die ze zelf kunnen doen. Soms werkt dit, maar in de meeste gevallen niet. Waarom dan wel? Als je het hebt over heteluchtballonvaarten voor bedrijven, dan kijk je echt naar een extreme sport die relatief nieuw is en die zeker risicovoller is dan bijvoorbeeld een golfbuggyrace of iets dergelijks. Daarom is er relatief weinig onderzoek gedaan naar de veiligheidsaspecten van dit soort activiteiten en is er dus weinig ruimte voor teambuildingsonderzoek.

Er moet te allen tijde rekening worden gehouden met de veiligheidsaspecten wanneer u een of ander avontuur onderneemt. Als u van plan bent om met heteluchtballonvaarten voor bedrijven te gaan vliegen, dan is het verstandig om u op de hoogte te stellen van alle voorzorgsmaatregelen die genomen moeten worden. Dit betekent dat u alles leert over veilig ballonvaren en het belang om uit de directe vuurlinie te blijven. De ballonvaarten voor bedrijven stijgen op vanaf gecontroleerde hoogte en komen dan naar beneden om hun trucjes uit te voeren.

Ze gebruiken een breed scala aan apparatuur en getrainde personen om hun trucs uit te voeren. Een van de belangrijkste punten die u hoort bespreken is het gebruik van radio’s om te communiceren met de andere teamleden. Dit is niet zo eenvoudig als het klinkt. Veel mensen zijn omgekomen op het gebied van heteluchtballonvaarten voor bedrijven door gebrek aan communicatie en dit is de belangrijkste reden waarom er behoefte is aan een strikte gedragscode. Andere teambuildingsoefeningen zijn onder andere wateruitdagingen. Ook dit is gevaarlijk en mag nooit door mensen zonder de nodige training worden gedaan.

Wat je de individuen echter niet hoort bespreken is de impact van het milieu zelf op de deelnemende individuen. Luchtballonnen vliegen relatief hoog en hebben dus niet veel te maken met de grond of iets anders eronder. Dit heeft tot gevolg dat er nogal ongewone uitzichten ontstaan. Het zijn deze opvattingen die waarschijnlijk de aanzet geven tot ideeën en dus helpen bij de ontwikkeling van teambuildingactiviteiten.

Een andere teambuildingactiviteit die elementen van plezier en beweging combineert, is de luchtballonvaart. U zult merken dat u de controle heeft over dit is een fantastische manier om het gebied van bovenaf te zien. Het is echter belangrijk om te onthouden dat je de regels van de heteluchtballonvaart moet volgen en dit is waar de meeste heteluchtballonvaarten falen. Als je dat niet doet, loop je het risico dat de ballon uit elkaar valt door de harde wind of dat het landingsgestel niet goed in het vliegtuig wordt gezet.

Het is de menselijke natuur om een beetje lui te zijn bij teambuilding. Sommige mensen kunnen zich laten meeslepen en vergeten te letten op de veiligheid en daarom kan de activiteit vaak onbeloond blijven. Er zijn echter genoeg manieren waarop mensen kunnen helpen. Zo zijn er bijvoorbeeld spelletjes die mensen kunnen spelen, zoals Simon Says die de teamleden met elkaar aan het praten krijgen en samen aan een idee werken.

De teambuildingactiviteit is natuurlijk belangrijk als een team samen beslissingen neemt, omdat ze snel moeten kunnen nadenken. Een teamlid kan dan iets voorstellen dat zou kunnen werken en de rest kijkt naar hun mogelijkheden. Dit proces is erg belangrijk voor elke groep mensen om samen te werken om een beslissing te nemen en een oplossing te vinden.

Teambuilding is geweldig voor zowel sociale evenementen als voor teambuildingsoefeningen. Het kan zijn dat een bedrijf een barbecue of een werkfeest houdt en deze zijn ideaal voor teambuilding omdat iedereen samen kan komen en elkaar kan leren kennen. U zult merken dat u vrienden maakt en dit kan zeer nuttig zijn en de leden van uw team betrekken. Deze feesten zijn een geweldige manier om relaties en vertrouwen op te bouwen binnen je werkplek.

Feesten houden na uw ballonvaart boeken dan de juiste dj.  Tom Cosyns is naast een ervaren dj trouwfeest ook de geschikte partner voor het draaien van uw bedrijfsfeest, personeelsfeest of teambuilding. Dj trouwfeest offerte aanvragen?